دانسیته مقدار جرم موجود در واحد حجم ماده میباشد.
دانسیته (تراکم جرم) یک جسم با جرم آن جسم رابطه مستقیم دارد و به این معنی است که هرچه جسم سنگینتر باشد، دانسیته آن بیشتر است.
اهمیت دانسیته (تراکم جرم) در فرآوردههای چوبی
ممکن است شما نیز در حین خرید محصولات دکوراسیون داخلی با توضیحات فروشنده مبنی بر وزن ورق یا تراکم جرمی بالاتر فلان محصول نسبت به دیگری روبرو شده باشید و قطعا از خود پرسیده اید دانسیته چیست ؟ تاثیر آن بر ام دی اف چیست ؟
خب باید گفت عوامل مختلفی از جمله نوع و میزان چسب مصرفی، درصد رطوبت خردههای چوب، نوع گونه مصرفی، شرایط پرس، تراکم جرم ورق و …بر ویژگیهای MDF تاثیرگذار هستند.
تراکم جرمی به عنوان یک عامل مهم تاثیرگذار بر همه ویژگیهای MDF مطرح است؛ به گونه ای که با افزایش آن، مقاومتهای مکانیکی نیز افزایش مییابد. به همین دلیل، ساده ترین راه جهت افزایش مقاومت MDF، بالابردن دانسیته (تراکم جرم) آن است.
هنگام افزایش تراکم جرمی MDF، فشردگی و تماس بین خردههای چوب بیشتر شده و اتصالهای قویتری بین آنها ایجاد میشود.
صحیح ترین راه جهت سنجش میزان استحکام و ماندگاری فرآوردههای چوبی، تراکم جرمی آن فرآورده میباشد. هر چه تراکم جرمی بالاتر باشد، مقاومت محصول نهایی در مقابل تغییر شکل و فرم ، تاب برداشتن ، شرایط آب و هوایی چه در زمان انبار کردن ، چه در زمان اجرا، پیچ خوری و نصب به شکل قابل توجهی افزایش خوهد یافت .
برای مثال تراکم جرمی ورق های هایمچ( جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ورق های سینکرونایز هایمچ اینجا کلیک کنید ) 750کیلوگرم بر مترمکعب میباشد که بالاترین در ورق های سینکرونایز سایز کوچک در بازار ایران میباشد. درحالی که نزدیکترین برند داخلی حداقل 1.7 کیلوگرم نسبت به ورق های Hi-Match در سایز مشابه، سبکتر میباشد که در واقع ناشی از تراکم جرمی پایینتر آن است.
تفاوت ظاهری ام دی اف دانسیته کم و زیاد
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 3 / 5. تعداد امتیار ها 4
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد