روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی از مهمترین ارکان خلق یک فضای ایدهآل است که متاسفانه امروزه در ایران کمتر به آن توجه میشود. در این سلسه مقالات سعی داریم خیلی ساده و بدور از مباحث تکنیکی به این موضوع بپردازیم و از تاثیر آن بر احساسات شما در محیط خواهیم گفت.
روانشناسی رنگ
رنگ ها بصورت تصادفی در دکوراسیون داخلی نباید استفاده شوند. شاید این گونه به نظر برسد که انتخاب رنگ مبحثی آسان است و با خود بگویید من رنگ مورد علاقه خود را انتخاب خواهم کرد.
در برخی مواقع نتیجه انتخاب شما خوب از آب در میآید. ولی در اکثر اوقات این انتخاب هیچ همخوانی با اصول روانشناسی رنگ و تاثیر آن در روحیات ما نخواهد داشت. چه بسا ترکیبی خلق کنید که با اصول زیبایی شناسی نیز همخوانی نداشته باشد.
اکثر معماران و دکوراتورهای حرفه ای اطلاعات جامعی نسبت به موضوع رنگ دارند. آنها خوب میدانند چه رنگی کجا کاربرد دارد، چه رنگ هایی با یکدیگر هماهنگ میشوند، تاثیر روانشناسی رنگ ها بر روی دیگر رنگ ها چیست و در نهایت ترکیب چه رنگ هایی موجب رسیدن به نتیجه ایدهآل میشود.
همه ما درباره تاثیرات روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی شنیده هایی داریم برای مثال چگونه یک رنگ به بزرگتر نشان دادن اتاق کمک میکند یا بالعکس.
خب در ابتدا بهتر است بدانید ما 3 رنگ اصلی داریم، زرد، آبی،قرمز. از ترکیب این رنگ ها با یکدیگر رنگ های ثانویه خلق میشود که شامل: سبز، نارنجی، بنفش هستند. ترکیب رنگ های اصلی و ثانویه طیف دیگری بوجود میآورد که رنگ های سوم نامیده میشوند.
رنگ ها بر دو دسته سرد و گرم هستند. رنگ ها حالات روانی مختلفی را به ما القا میکنند. آنها میتوانند سطح انرژی ما را بالا ببرند، میتوانند حس آرامش و امینت به ما دهند، میتوانند تمرکز و اشتهای ما را افزایش دهند. همچنین برخی رنگ ها میتوانند ما را افسرده و غمگین کنند یا ما را هراسان و مضطرب کنند.
پس به خاطر داشته باشید انتخاب رنگ تاثیری بی اندازه مهم در فضای محیط خواهد داشت.
نکاتی مهم در انتخاب رنگ
- در انتخاب رنگ هر اتاق همواره به خاطر داشته باشید که در آن محیط چه مدت زمانی را سپری خواهید کرد، چه فعالیتی خواهید داشت و دوست دارید چه حسی را تجربه کنید.
- از تاثیر نور خورشید بر رنگ فاغل نشوید و توجه کنید که محیط شما در کدام زمان نورگیر است و چه مقدار نور دریافت میکند.
- به اندازه اتاق توجه کنید. رنگ های روشن اتاق را بزرگتر و رنگ ها تیره فضا را کوچکتر نشان میدهند.
در نهایت به خاطر داشته باشید عکس العمل افراد به رنگ ها یکسان است ولی تاثیر رنگ بر آنها متفاوت. برای مثال رنگی که برای شما میتواند خاطره ای شیرین را یادآوری کند؛ در شخص دیگری یادآور خاطره ای تلخ میباشد.
مثال خیلی خوب این ماجرا رنگ مشکی است. عموما رنگ مشکی را مرتبط با عذا و غم میدانند حال آنکه خیلی ها از آن حسی خوشایند را دریافت میکنند.
تصاویر بالا نشان دهنده تصور ذهنی اشخاص مختلف از دیدن رنگ مشکی و یادآوری خاطرات آنها است. پس در هنگام انتخاب رنگ به عقاید و سلایق افراد مختلف احترام بگذارید و آنها را در نظر داشته باشید.
در ادامه مقالات روانشناسی رنگ در دکوراسیون داخلی به تک تک رنگ ها خواهیم پرداخت.
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 0 / 5. تعداد امتیار ها 0
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد