افراش پلاس ؛ واردات ، تامین و پخش متریال دکوراسیون داخلی

۰۲۱ ۸۸۲۸۳۹۰۰

با ما در تماس باشید

پتینه شاید در معنای لغوی به معنای کهنه کردن باشد ولی در اصل به معنای دادن روح و رنگ بخشیدن به اجسام، سطوح و هر چیز رنگ پذیر دیگری است.

از جهتی دیگر، هنر پتینه‌کاری به علت علاقه والای ایرانیان به هنرهای سنتی و کلاسیک می‌تواند جواب‌گوی نیازهای زیبایی شناسی آن‌ها باشد، به خصوص با توجه به این موضوع که روز به روز جامعه در حال قدم گذاشتن در مسیر مدرن شدن (پتینه مدرن) است.

با توجه به نوین بودن این هنر مخصوصا در مسائل و کارهای ساختمانی بخش عمده‌ای از مردم آشنائی چندان زیادی با این هنر نداشته ودرک و تجسم آن برایشان راحت نیست.پتینه کاری هنری است که در آن با استفاده از رنگ های مختلف و نیز ابزارهای متفاوت، بافت های بصری زیبا و متنوعی ایجاد می شود.

به قطع می‌توان گفت که پتینه کاری نسبت به رنگ های روغنی و پلاستیک که به شکل گسترده‌ای توسط ایرانیان برای رنگ آمیزی منازل استفاده می‌شود، دلنشین تر است. از جهتی این سبک از نقاشی ساختمان باعث دلنشینی و زیبایی به مراتب بیشتر فضای داخلی ساختمان می‌شود و تاثیر به مراتب بیشتری نیز بر روی روحیه اعضای ساکن در خانه می‌گذارد.

پتینه بر روی دیوار

 پتینه ها از نظر سطحی شامل موارد زیر می باشند:

دیوار
چوب
فلز
سفال
شیشه
مجسمه
و…

پتینه زیبا بر روی دیوار طرح خانوم

پتینه ها به انواع مختلفی تقسیم میگردند:

روغنی

اکریلیک

کلاسیک و مدرن

برجسته و مسطح

سنتی و ایتالیایی

طرح سنگ

طرح چوب

ابر و باد

طرح گرانیت

ورق طلا

ورق نقره

و پتینه های لایت و سبک جزو پتینه های سنتی میباشند.

دیوار پتینه شده روستوران مدرن

پتینه ها دارای دو جز هستند:

طرح و رنگ

طرح ها در پتینه محدودند ولی رنگ ها نامحدودند و بینهایت ترکیب رنگ را میتوان بکار برد ولی معمولا با توجه به علم زیبایی شناسی زیبا ترین و هارمونیک ترین ترکیب رنگها بکار برده میشوند.

پتینه قهوه ای بر روی دیوار

تکنیک های اجرایی پتینه:

پتینه شست و شو با پنبه

1- پتینه با اسفنج :

این تکنیک یکی از ساده ترین و در عین حال زیباترین روش های ایجاد طرح روی دیوارهاست. ابتدا زمینه دیوار را رنگ آمیزی کنید و سپس یک تکه اسفنج را به رنگ آغشته کرده و به صورت ضربه ای به دیوار بزنید. توجه داشته باشید که ابتدا اضافه های رنگ را توسط روزنامه بگیرید و سپس اقدام به رنگ آمیزی کنید.

2 – پتینه با پارچه:

این شیوه نسبت به روش اسفنج، وقت بیشتری از شما می گیرد. برای پیاده کردن این تکنیک شما باید تعداد زیادی تکه پارچه تهیه کنید و هر بار یکی از آنها را مچاله کرده و به مقداری رنگ آغشته کنید. سپس به حالت ضربه ای روی دیوار بزنید.
البته جور دیگری هم می توانید از تکنیک پارچه استفاده کنید. به این ترتیب که مستطیلی به عرض ۱۵ سانتی متر و طول ۲۰ سانتی متر از پارچه ای ببرید. در حالی که با دست ۲ سر پارچه را گرفته اید آنها را خلاف جهت هم بپیچانید. لوله پارچه را به رنگ آغشته کنید و مانند یک وردنه روی دیوار بکشید. هر بار که پارچه باز شد، این کار را تکرار کنید.

3 – بافتدار کردن دیوار در پتینه :

در بافت دار کردن دیوار روش های مختلفی وجود دارد. از جمله ترکیب پودر مل، روغن الیف، آب و رنگ روغنی ساختمان برای بدست آوردن خمیری نسبتا شل تا در بافت دار کردن دیوار استفاده شود. البته می توانید مقدار آب و پودر مل را برای رسیدن به غلظت دلخواه تغییر دهید.

4 – رنگ برداری :

این تکنیک هم توسط پارچه اجرا می شود. اما با این تفاوت که این بار پارچه رنگ اضافی روی دیوار را به خود جذب می کنند. ابتدا دیوار مورد نظر را آماده کرده و رنگی را با قلم مو به صورت نیمه رقیق بر روی دیوار بکشید. حالا یک دستمال نخی زبر را که به صورت مچاله در آورده اید را به دیوار خیس به صورت ضربه ای بزنید. به این ترتیب رنگ از روی دیوار برداشته شد و همزمان با انتقال رنگ، نقش مچاله شده پارچه روی دیوار باقی می ماند.

 5 – راه راه کردن دیوار در پتینه :

این روش بیشتر مناسب اتاق خواب است. البته باید توجه داشت که نباید باعث شلوغ به نظر رسیدن اتاق شد. برای مثال می توان از این روش تنها برای دیوار سمت تختخواب استفاده کرد.

این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید

متوسط امتیاز : 1 / 5. تعداد امتیار ها 2

اولین نفری باشید که امتیاز می دهد

Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
WeCreativez WhatsApp Support
تیم افراش پلاس هر لحظه آماده پاسخگویی به پرسش های شماست.
👋 سلام دوست عزیز، چه کمکی از دست من بر میاد ؟