طرح های متنوع و زیبای کاغذ دیواری
همانطور که می دانید یکی از المان های جذاب برای دکوراسیون ، استفاده از کاغذ دیواری است. استفاده از این متریال زیبا و با کیفیت باعث ایجاد نمایی فوق العاده شده و جلوه ای خاص به دکوراسیون فضای مورد نظرتان می دهد.
امروزه به جای استفاده از دیوار های ساده و رنگ شده ، ترجیه اکثر مردم استفاده از کاغذ دیواری است. زیرا این متریال دکوراسیون داخلی طرح ها و رنگ های متفاوتی دارد ، هم تنوع گسترده ای در انتخابش وجود دارد و هم باب سلیقه ی هر شخصی است.
یکی دیگر از ویژگی های این متریال ، علاوه بر تنوع در طرح و رنگ ، این است که قابل نصب بر روی هر سطحی می باشد. چه دیوارتان گچی باشد چه سنگی یا حتی فلزی ، شما می توانید برای ایجاد جلوه ای زیبا از آن استفاده کنید.
البته نصب این متریال به همین سادگی هم نیست و نمی توانید هر وقت که خواستید خودتان دست به کار شوید و فضای مورد نظرتان را کاغذ دیواری کنید. چون هر مشکلی که سطح دیوارتان داشته باشد روی کیفیت آن تاثیر گذاشته و از زیبایی اش می کاهد.
پس مراحل قبل از نصب از خود نصب کاغذ دیواری مهم تر است.
ممکن است دیوار شما به هر دلیلی مشکل داشته باشد، برآمدگی یا فرو رفتگی داشته باشد، نم داده باشد ، و یا خیلی از مشکلات دیگری که باعث می شود آن چیزی را که از جلوه ی کاغذ دیواری انتظار دارید، برایتان به ارمغان نیاورد. پس در انتخاب نیروی متخصص برای نصب این المان دکوراتیو جذاب دقت زیادی به خرج دهید.
خب حال قصد داریم مراحل نصب کاغذ دیواری را از ابتدا تا انتهایش مرور کنیم. با ما همراه باشید.
زیرسازی دیوار قبل از نصب کاغذ دیواری
اولین مرحله زیرسازی است. همانطور که در ابتدای مقاله توضیح دادیم ، اگر زیرسازی به خوبی انجام نگیرد ، کاغذ دیواری جلوه ی خوبی را به نمایش نخواهد گذاشت. زیرسازی در واقع همان گرفتن ایرادات دیوار است.
دیوار ها ممکن است دارای ترک ، کنده شدن گچ ، باقی ماندن جای میخ و پونز ،پستی و بلندی ناشی از نوع آن و … باشد. که همه ی این ایرادات باید قبل از نصب بر طرف شود. این وظیفه بر عهده ی نصاب های کاغذ دیواری است و معمولا با بتونه کاری ، این کار را انجام می دهند. این عملیات خیلی زمان بر نیست اما باز هم بستگی به میزان خرابی دیوار دارد. اما به طور معمول 1 ساعت پس از بتونه کاری و خشک شدن بتونه ، دیوار آماده ی چسباندن کاغذ دیواری است.
پس از اتمام زیرسازی ، نوبت به چسباندن کاغذ می رسد. نصاب های مختلف ، روش های مختلفی برای انجام این کار دارند که به شرح آن ها خواهیم پرداخت.
قبل از نصب کاغذ دیواری ، از چه روش هایی برای چسباندن آن استفاده کنیم؟
1.استفاده از پرایمر : اگر بخواهیم حالت استاندارد را در نظر بگیریم ، کلیه سطح باید با پرایمر مخصوص پوشیده شود. اما به علت اینکه این نوع پرایمر مخصوص در اکثر نقاط ایران وجود ندارد و یا با قیمت های بالای ارائه می شود ، از این روش به طور معمول صرف نظر می گردد.
- چسب چوب: در این روش ، کلیه سطح باید توسط قلم مو و یا غلتک، آغشته به چسب چوبی که با آب رقیق شده، شود. این کار باعث بالا رفتن سطح چسبندگی دیوار شده و همینطور از خشکی آن می کاهد. البته بعضی معتقدند که این کار باعث ایجاد لایه ای بین دیوار و کاغذ شده و در اثر مرور زمان زیاد، باعث جدا شدن کاغذ دیواری از روی دیوار می شود.
- سریش: در این روش ، مانند روش 2 عمل می شود با این تفاوت که برای ایجاد چسبندگی بیستر از سیریش حل شده در چسب چوب رقیق استفاده می شود. البته به دلیل اینکه سیریش دانه های غیر قابل حل دارد ، باید پس از زدن مواد به دیوار ، مجددا با کاردک صاف شود و دانه های حل نشده از سطح جدا شود. که به این کار کاردک کشی دیوار می گویند.
پس از این روش ها و خشک شدن دیوار ، سطح آن آماده چسباندن کاغذ دیواری است.
نصب کاغذ دیواری بر روی انواع سطوح
1- دیوار های رنگ شده و یا گچی
معمول ترین نوع دیوار برای نصب کاغذ دیواری ، دیوار گچی و یا رنگ شده است. زیبایی محل زندگی یا کار همیشه برای انسان ها اهمیت داشته و در تلاش برای ایجاد این زیبایی هستند. هنگامی که رنگ آن ها کدر می شود و یا سادگی دیوار گچی را دوست ندارید ، کاغذ دیواری گزینه ی مناسبی است. پس از زیرسازی و مراحل گفته شده کافی است با نصب آن به دکوراسیون خود جذابیت ببخشید.
2- بر روی کاغذ دیواری
حتی گاهی اوقات سطح ما کاغذ دیواری دارد ، ولی یا از آن خسته شدید و برایتان تکراری شده ، یا طرحش قدیمی شده و به هر دلیل دیگری دوست دارید عوضش کنید. حتما می دانید که نمی توان روی کاغذ دیواری قبلی ، کاغذی جدید نصب کرد. البته در ظاهر این قضیه مشکلی ندارد اما به مرور زمان کاغذ های جدید از روی دیوار کنده می شود.
اما نگران نباشید هنوز هم می توانید کاغذ دیواری جدید داشته باشید . فقط ابتدا باید کاغذ قدیمی را از دیوار جدا کنید که این کار با استفاده از آب و کاردک انجام می شود. کافی است با یک اسفنج مرطوب کاغذ را خیس و با کاردک از درز هایش ، آن را از دیوار جدا کنید. و سپس مراحل زیرسازی و نصب کاغذ دیواری جدید انجام شود. البته قابل گفتن است که زیرسازی در این مورد زمان بر است.
3-بر روی کاشی و سرامیک
در سطوح دیگر مانند کاشی و سرامیک ابتدا باید با بتونه و کاردک سطح بین کاشی ها و شیار ها پر شود. و پس از آن سطح کاشی ها کاملا صاف شده و سپس بقیه مراحل صورت گیرد.
4-بر روی مولتی کالر
یکی از المان های جذابی که برای دکوراسیونی زیبا مورد استفاده قرار میگیرد ، مولتی کالر است. روی مولتی کالر ها را به علت زیبایی که دارند معمولا کاغذ دیواری نمی کنند. اما گاهی به علل مختلف نیاز به انجام این کار است. نصب کاغذ دیواری روی مولتی کالر ها به علت برجستگی ها و فرو رفتگی هایی که دارد بسیار سخت و زمان بر است اما غیر ممکن نیست. فقط قبل از نصب سطح دیوار باید با کاردک کاملا صاف گردد و سپس بقیه مراحل به ترتیب صورت گیرد.
5-بر سطوح چوبی و فلزی
برای سطوح چوبی و فلزی نیاز به زیرسازی نیست و فقط باید کاغذ دیواری را روی آن ها چسباند. البته در سطوح فلزی اگر برآمدگی وجود داشته باشد قابل حل نیست و از زیر آن معلوم می شود.
6-بر دیوار های نم دار
و در آخر اینکه حواستان باشد که روی دیوار هایی که نم دارند کاغذ دیواری نصب نکنید. و قبل نصب حتما ابتدا مشکل را از ریشه بر طرف کنید. البته برای کیفیت های مرغوب این متریال مشکلی پیش نمی آید ولی به علت رطوبت موجود ،رنگ کاغذ در آن قسمت عوض خواهد شد.
امیدوارم که مطالب نوشته شده برایتان مثمر ثمر واقع شده باشد و از مقاله استفاده ای مفید ببرید.
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 3.3 / 5. تعداد امتیار ها 32
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد