طراحی داخلی به عنوان یک علم شناخته میشود و قواعد خاصی دارد. که در این مقاله هفت عنصر طلایی و کاربردی از عناصر اصلی در طراحی داخلی را مورد آن را بررسی قرار می دهیم.

عناصر اصلی در طراحی داخلی
طراحی داخلی با دکوراسیون داخلی متفاوت است. طراحی داخلی یک علم است که به طراحی فضا با هفت عنصر طلایی و کاربردی در ابتدای کار میپردازد. در حالی که دکوراسیون داخلی به تزئین فضا با اضافه کردن اسباب و اثاثیه است.

فضا
فضا یکی از مهم ترین شاخص های اصلی طراحی داخلی که به عنوان پایه و اساس کار است. از این رو ضروری است که طراح مسلط به فضای موجود، ابعاد و کاربرد پذیری باشد. فضا به دو نوع تقسیم می شود: فضای دو بُعدی که کف را در بر می گیرد (شامل طول و عرض) و فضای سه بُعدی که فضای زندگی را می سازد (شامل طول، عرض و ارتفاع).

فضایی که توسط اقلام دکوری و اثاثیه پر شده است، فضای مثبت و فضای خالی، به عنوان فضای منفی در طراحی داخلی شناخته می شود. همیشه بین فضای مثبت و منفی درعناصر اصلی طراحی داخلی تعادل برقرار است.


خط
خطوط فرم و شکل را بهوجود میآورند و به سه دسته عمودی، افقی و پویا تقسیم میشود.
خطوط افقی مثل: میز،صندلی و تخت که حس ایمنی و بی خطر بودم را به فضا میدهند. خطوط عمودی مثل: پنجره، درگاهها، و کمدها که ماهیتی آزاد و حسی همراه با هیجان را به فضا میدهد. خطوط داینامیک یا زاویه دار: که حرکتی جهت دار داشته و ایجاد عمق می کنند، نمایش را به فضا اضافه می کنند، که میتوان آنها را بر روی سازه هایی مانند پله ها دید. یک طراح داخلی باید بداند چگونه از این خطوط برای تعریف فرم ها به عنوان یکی دیگر از عناصر مهم طراحی داخلی استفاده کند.
فرم

فرم ها در اصل، معنی و مفهوم شکل ها هستند که با کمک عناصری مانند بافت، طرح، نقشها و رنگها که می توان بر روی آن تاکید کرد. دو نوع فرم وجود دارد: هندسی ( ساخته دست بشر) و طبیعی ( ساخته دست طبیعت). فرم ها به دو دسته باز و بسته، تقسیم می شوند. فرم های باز، آنهایی هستند که قابل رؤیت هستند و فرم های بسته، آنهایی هستند که توسط یک سری از سطوح، محصور شده اند.
نور

نور ازاصلی ترین عناصر طراحی داخلی است. هنگام قرار دادن درب ها و پنجره ها در جای درست خود، باید مراقب موقعیت درست نور طبیعی و چراغ ها نیز باشید. نوربه سه نوع اصلی تقسیم می شوند: نورپردازی برای کار، نورپردازی تأکیدی و نورپردازی که بر اساس حال و هوای یک محیط طراحی میشود.

چراغ های کار به عنوان منابع روشنایی مواردی همچون میز کار و تخت خواب که برای هدف مشخصی اختصاص یافتهاند، در نظر گرفته میشوند. چراغ هایی با نور تأکیدی با هدف برجسته تر نشان دادن یک نقطه خاص یا نمایش یک آیتم همانند آثار هنری، سازه ها، مجسمه ها و غیره، به کار می روند. چراغ های محیطی که بر اساس حال و هوا و نوع استفاده یک محیط خاص طراحی می شوند نیز، عملاً برای کلیّت فضای زندگی ساخته شده و فضای کلی را روشن می کنند.
رنگ

رنگ ها، ارتباط مستقیم با زیبایی دارد و حالات و روحیات یک فضا را معرفی و ثبت میکنند. رنگ ها باید بر اساس احساس آن با فرد برای محیط انتخاب شوند. به عنوان مثال، رنگ قرمز یک انتخاب عالی برای اتاق ناهارخوری می باشد، زیرا رنگی اشتها آور است و رنگ سبز به عنوان رنگی که باعث آرامش و سلامتی می شود، برای اتاق خواب بسیار مناسب است. هر رنگ دارای سه ویژگی درجه، ارزش و شدت است و طراح داخلی باید از این ویژگی ها برای اجرای تغییرات و ترکیب های مختلف آگاه باشد.
بافت

بافت، عمدتاً با سطوح سر و کار دارد و مشخص میکند یک نوع از سطح، چگونه احساس شده و به نظر می رسد. بافت به طور کلی، به دو نوع طبقه بندی می شود، شامل بافت بصری که در آن، بافت، فقط قابل مشاهده است و بافت واقعی. که در نوع دوم، بافت هم دیده شده و قابل لمس و احساس شدن است.
هر چیزی که دارای سطح بافته شده می باشد، همچون روکش بالش و رختخواب یا هر چیز دیگری همچون پرده، رنگ دیوار یا کاغذ دیواری، دارای یک بافت است. در عین اینکه باید یک بافت غالب وجود داشته باشد تا روحیات و شخصیت یک فضا را تعریف نماید، برای جلوگیری از یکنواختی، لازم است یک بافت متضاد نیز وجود داشته باشد.
طرح ونقش

نقش ها، عشق و زندگی را به طراحی داخلی میافزایند و همراه با رنگ ها، کار خود را به زیبایی هرچه تمام تر به انجام میرسانند. هر نقشی، برای خود داستانی داشته و آن را بیان می کند. و در این میان، عناصری از پیوستگی و دگرگونی ملایم در یک فضای زندگی اضافه می کند. نقش ها می توانند هر شکلی داشته باشند. آنها عمدتاً دارای طرحی جذاب و تکرار شونده هستند. به عنوان نمونه، بتّه جقّه یکی از نقش های طراحی شده رایج می باشد که با الهام از یک قطره با انتهای منحنی شکل، خلق شده است و ما آن را روی یک نقاشی دیواری، روکش یک بالش و دیگر سطوح دکوراتیو و تزیینی مشاهده می کنیم.
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 0 / 5. تعداد امتیار ها 0
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد