انواع چوب طبیعی به عنوان یکی از کهنترین متریال ها در دکوراسیون داخلی کاربرد داشته و در گذر زمان نه تنها محبوبیت و کاربرد آن کم نشده، بلکه روز به روز و در ترکیب با سایر متریال ها در معماری نوین خود نمایی میکند. از این رو شناخت انواع چوب طبیعی بسیار حائز اهمیت است.
چوب
درختان و چوب بهره برداری شده از آنها بخشی جدای ناپذیر از ساختار پیرفت انسان در طول تاریخ است. متریالی ارزان، در دسترس، بسیار مقاوم در مقابل گذر زمان و شرایط مختلف آب و هوایی که کار کردن و برداشت آن برای بشر ساده بوده است.
هر چند به دلایل زیست محیلی از چوب به مانند گذشته استفاده نمیشود ولی همچنان به عنوان یکی از محبوب ترین متریال ها در دکوراسیون داخلی و یا معماری خارجی مورد استفاده است. به سادگی با تمام متریال ها نوین هم خوانی پیدا میکند و نتیجه نهایی آن چشم نواز میشود.
چوب را میتوان در دسته بندی های مختلفی مورد بررسی قرار داد. از نظر قیمت، کمیابی، منطقه رشد، نوع درخت و …… ولی مرسومترین روش دسته بندی انواع چوب بر مبنای درجه سختی آنها است که بر اساس آن چوب به دو دسته سخت و نرم تقسیم میشوند. در ادامه به بررسی چوب ها بر اساس درجه سختی خواهیم پرداخت.
انواع چوب طبیعی:
نرم چوب ها
الوار و چوب برداشت شده از درختان سوزنی برگ را نرم چوب مینامند. سوزنی برگ ها در تمام طول سال سبز هستند. انواع کاج، سرو، نراد، سرخدار، سکویا و سدر جزو درختان سوزنی برگ به شمار میآیند.
بیش از 80% چوب مبادله شده در جهان چه در قالب الوار و تخته و چه در قالب خاک اره و چیپس چوب از جنس نرم چوب ها است. مراکز اصلی تولید این چوب در جهان شامل مناطق اسکاندیناوی، آمریکای شمالی و روسیه میشود.
انواع نرم چوب ها
از محبوبترین نرم چوب ها میتوان به:
- صنوبر
- کاج
- سرخدار
- سرو
نرم چوب ها کاربردهای گستردهای دارند بخصوص در صنعت مبلمان و لوازم منزل، ساخت چهارچوب درب و پنجره، ساخت MDF و کاغذ مورد استفاده هستند.
سخت چوب ها
این دسته از چوب ها از درختان پهن برگ برداشت میشوند. انواع چوب های سخت نسبت به نرم چوب ها ساختار پیچیده تری دارند و سرعت رشد آنها هم کمتر است به همین دلیل گزینه مناسبی برای صنایع مصرفی به مانند تولید MDF خام نیستند.
همانگونه که از اسم آنها مشخص است این دسته نسبت به نرم چوب ها درجه سختی بالاتری دارند که دلیل اصلی آن وجود حفره های سلولی کمتر در بافت این گونه درختان است. البته بد نیست بدانید که برخی از نرم چوب ها از این گروه درجه سختی بالاتری دارند و در خیلی از موارد صرفا به عنوان قراردادی به این نام خوانده میشوند.
انواع سخت چوب ها
- توسکا
- اسپن
- بالسا
- راش
- انواع گردو
- گیلاس
- افرا
- ماهگونی
- ونگه و …..

این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 5 / 5. تعداد امتیار ها 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد