طراحی دفتر کار ، طراحی فضایی آرام و مناسب برای فضاهای اداری با در نظر داشتن استانداردها و رعایت اصول طراحی ، می تواند در روند بهبود و پیشرفت انجام فعالیت های افراد بسیار موثر باشد . بنابراین طراحی داخلی اداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است .
یکی از مشکلات طراحان برای طراحی داخلی اداری ، تغییرات مداوم در ساختار اداری و پیشرفت تکنولوژی می باشد که نیاز به فضاهای جدید و یا حذف فضاهای قبلی را در پی دارد .
تصمیم گیری در خصوص فضاهای ثابت ، فضاهای داخلی و چیدمان مبلمان ، عوامل مهمی در طراحی داخلی اداری و چگونگی انجام فعالیت ها می باشد .
در ابتدای کار برای طراحی دفتر کار داخلی اداری به بررسی فضاهای داخلی تشکیل دهنده ساختمان اداری می پردازیم

فضاهای اصلی ساختمان اداری :
ادارات و موسسات بسته به نوع فعالیتشان به اتاق هایی با ابعاد و مشخصات معین نیاز دارند . انواع این اتاق ها به صورت اتاق پذیرش ، هال انتظار ، اتاق مصاحبه ، اتاق کنفرانس ، اتاق ناهارخوری ، اتاق کمک های اولیه و …..می توانند مطرح گردند .
به طور کلی فضاهای اصلی یک مجموعه بزرگ اداری به 4 گروه طبقه بندی می گردند
گروه اصلی ساختمان اداری :
فضاهایی هستند که مستقیماً کار در آنها انجام می شود . مانند اتاق های کارشناسی ، اتاق های جلسات ، اتاق های بایگانی ، اتاق خدمات ( در ارتباط با کار اداری ، محل دستگاه فتوکپی و …. )
فضاهای وابسته اداری :
فضاهایی هستند که مستقیماً کار در آنها انجام نمی شود ولی به جریان کار کمک می کنند و در کنار فضاهای اصلی شکل می گیرند . مانند : سالن اجتماعات ، کتابخانه ، مرکز تلفن ، مرکز رایانه ، اطلاعات ، نگهبانی و
فضا های رفاهی
این فضاها برای تامین آسایش کارکنان اداری پیش بینی می شوند و در کنار موارد بالا شکل می گیرند . مانند : نمازخانه ، غذاخوری ، آبدارخانه ، فروشگاه تعاونی ، مرکز کمک های اولیه ، سرویس های بهداشتی و موارد خاص دیگر .
تقسیم بندی فضاهای اداری :
در طراحی داخلی اداری ، باید تمامی ریز فضاهای مرتبط به فضای اصلی را بشناسیم تا بتوانیم با در نظر گرفتن نیازها و خواسته های مرتبط ، فضای اصلی و فضاهای کوچک مرتبط به آن را ، به بهترین شکل طراحی کنیم .
فضاهای اداری نیز مانند تمامی فضاهای دیگر دارای ریز فضاهایی هستند که با کنار هم قرار دادن و مرتبط نمودن آنها ، یک فضای اداری جهت انجام فعالیت های روزانه ، شکل می گیرد .
معمولی ترین و اصلی ترین ریز فضاها عبارتند از :
- ورودی
- پذیرش
- مسیرهای دسترسی و راهروها
- دفاتر
- اتاق مدیریت
- اتاق کنفرانس
ورودی
نخستین قسمت یک فضا که افراد را به محوطه اصلی هدایت می کند ورودی آن فضا می باشد ، که بسته به نوع کاربری فضا ، دارای طراحی های مختلف می باشد . در طراحی این قسمت بایستی دقت لازم صورت گیرد تا حریم فضای مراجعه کننده نسبت به بیرون حفظ شود .
پذیرش
فضای بعد از قسمت ورودی ، پذیرش یک واحد اداری می باشد . طراحی این فضا می تواند متناسب با نوع کاربری شامل فضاهای مختلفی مانند : قسمت منشی ، قسمت انتظار و ….باشد.
طراحی دیوار پشت پذیرش و میز آن از قسمت های مهم طراحی داخلی فضای ادرای می باشد . متفاوت بودن طراحی این بخش باعث می شود که تمامی نگاه ها در وهله اول به این سمت کشیده شود .استفاده از یک میز کانتر کمک بزرگی به دیده شدن میکند در اینجا میتوان به متریال هایی برای ساخت این کانتر ها اشاره کرد
استفاده از سنگ مارمونایت
سنگ مارمونایت ،ترکیب کورین و کوارتز است به همین دلیل هم خواص سنگ کورین و هم خواص سنگ کوارتز را دارا می باشد ، از طرفی به دلیل طرحها و برجستگی سطحی، ظاهری مشابه سنگهای طبیعی دارد .
که عمدتا جهت رویه کابینت ، کانتر ، رویه میز ، کلیه دیوارهای داخلی و … استفاده می شود .
مارمونایت به دلیل داشتن طرح های خاص و نوینی که دارند به راحتی در زمینه طراحی و دکوراسیون خانگی و اداری و تجاری نفوذ پیدا کردند.
بسیاری از اتاق های پذیرش در دفاتر بازرگانی و سازمانی ، محلی برای نمایش وبژگیهای آن شرکت یا سازمان هستند . مانند نمایش لوگوی ساده ای که بر روی دیوار قرار دارد یا نمایش گسترده محصولات و گواهی نامه ها و جوایز یا فعالیت هایی که در حال حاضر شرکت یا سازمان انجام می دهد .
..
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 0 / 5. تعداد امتیار ها 0
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد