اصول طراحی دکوراسیون داخلی آزمایشگاه از مهم ترین عوامل در برند شدن آن می باشد، ازآن جایی که تعداد آزمایشگاه های مطرح روز به روز افزایش پیدا میکنند، توجه به نکات خاص و ویژه درزمینه مختلف میتواند دربرند شدن آزمایشگاه بسیار مؤثر باشد. از جمله، عوامل تخصصی در زمینه جواب دهی دقیق، نمونهگیری مناسب و گستره فعالیتهای تخصصی. همچنین عامل مهم دیگری که به طور خاص در دید مراجعه کنندگان تأثیر شایانی دارد دکوراسیون داخلی و ظاهر آزمایشگاه مورد نظر میباشد.

هنگامیکه مراجعهکنندگان اقدام به انتخاب یک آزمایشگاه جهت نمونه برداری میکنند بدون آنکه در مورد آن تحقیق کرده باشند اولین موردی که ازنظر آنها در اولویت قرار میگیرد ویژگیهای ظاهری و دکوراسیون داخلی آزمایشگاه میباشد.
هنگام مراجعه به آزمایشگاه پاکیزگی وسایل و چیدمان مناسبی که بتواند استرس و نگرانی را از بیماران دور کند حائز اهمیت میباشد.عناصر موجود در آزمایشگاه که به لحاظ بصری تأثیری عمیق بر بینندگان میگذارند میتوانند ازنظر حسی و ذهنی اثری ماندگار بر مراجعهکنندگان داشته باشند.
عوامل تاثیرگذار در برند شدن آزمایشگاه
برای برند شدن آزمایشگاه بینقص بودن همه عواملی که در آزمایشگاه وجود دارند مهم است؛ اما یکی از عواملی که نقشی مهم در این امر ایفا میکند رفع ایرادات ظاهری آزمایشگاه و تبدیل آن به محیطی امن میباشد که بتواند امنیت و آرامش را القا کند. استفاده از رنگبندی مناسب در اصول طراحی دکوراسیون داخلی آزمایشگاه برای در و دیوارها، سقف و کفپوشها میتواند به لحاظ روانشناختی تأثیری مثبت دربرند شدن یک آزمایشگاه داشته باشد. به همین ترتیب میتوان با فضاسازی مناسبی که با استفاده از پارتیشنبندی حرفهای ایجاد میشود یک محیط خصوصی و امن سرشار از آرامش را برای مراجعهکنندگان به هنگام انتظار در آزمایشگاه مهیا کرد.

نقش دکوراسیون داخلی در برند شدن آزمایشگاه
آزمایشگاههای معتبر علاوه بر دایر شدن در قسمتهای مناسبی از شهر و توجه به ویژگی ساختاری به ویژه طراحی داخلی اهمیت بسیار زیادی میدهند. به گونهای که بتوانند به نحو احسنت خدمات مناسب را ارائه نمایند و در نهایت محیطی آرام و سالم به وجود آورد. آزمایشگاه هایی که برای تفکیک قسمتهای مختلف نمونه گیری و انجام آزمایش با طبقه بندی مناسب از پارتیشنهای خاص از دکوراسیون داخلی و طراحی مطلوب استفاده میکنند در جلب نظر مراجعهکنندگان بسیار مؤثر عمل میکنند. رعایت اصول طراحی آزمایشگاه ها تمایز و تفکیک قسمتهای داخلی به نحوی که بتواند درروند کار تأثیری مثبت داشته باشد تنها به وسیله افراد متبحر امکان پذیر است.

در قسمت انتظار و نمونهگیری میتوان از چیدمانی تخصصی که استرس را تا حد ممکن کاهش میدهد استفاده کرد به گونهای که رنگهای غالب برای مبلمان و وسایل جزئیتر در آزمایشگاه برای نمونه گیری نیز رنگهایی ملایم و آرام باشند. اختصاص فضای کافی به مراجعه کنندگانی است که دارای شرایط خاص میباشند ازجمله کودکان و سالمندان یا افرادی که نمیتوانند شلوغی را تحمل کنند و ترجیح میدهند در زمان انتظار در مکانی خلوت وقت خود را سپری کنند اهمیت زیادی دارند.
انتخاب متریال مناسب در طراحی آزمایشگاه
از دیگر اصول طراحی آزمایشگاه استفاده از تجهیزات مناسب است که با چیدمان صحیح و بهداشتی در محیط داخلی آزمایشگاه متناسب باشد و احساس پاکیزگی و سلامت وسایل و اشیا ضروری را القا کند و سبب تبلیغ آن به صورت دهانی به سایر افراد گردد. با یک دکوراسیون مناسب و منحصر به فرد در محیط آزمایشگاه میتوان ارتباطی درست بین کارکنان و مراجعه کنندگان و همین طور در قسمت پذیرش به وجود آورد که درنهایت این ارتباط مؤثر سبب میشود که مراجعه کنندگان در دفعات بعدی نیز به همین آزمایشگاه مراجعه کنند.

متریال متنوعی از جمله استیل، سنگ طبیعی، چوب، بتن، لمینت پلاستیکی برای استفاده از کانتر و میزهای آزمایشگاه ها میتواند مورد استفاده قرار گیرد.. امروزه کورین ها به دلیل یکپارچه بودن، تنوع رنگی، القای حس پاکیزکی بخصوص در کد های روشن مانند G034 در کورین الجی، مقاومت در برابر رطوبت و قابلیت ترمیم بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. همچنین صفحات SPL به دلیل مقاومت بالا در برابر 22 نوع اسید، مقاومت در برابر رطوبت، ضربه و خط و خش نیز می توانند گزینه ی بسیار مناسبی جهت انتخاب کانتر ها و دیوار پوش و قفسه ها باشند.

برای انتخاب بهترین متریال در آزمایشگاه ها باید به موارد زیر توجه کرد:
مقاومت به موارد شیمیایی خاص
مقاومت در برابر حرارت
مقاوت در برابر رطوبت، مایع و جذب
قابلیت تحمل بار
مقاومت در برابر ضربه و سایش
نگهداری و نظافت آسان
دسترسی
گزینه های رنگ

انتخاب محل تاسیس آزمایشگاه های مراکز تحقیقات
از دیگر اصول طراحی آزمایشگاه این است که حتی المقدور درمناطق مسکونی دایر نگردد، در صورت دایر شدن آزمایشگاه در ساختمان مسکونی باید از ساکنين ساختمان، رضایت کتبی گرفته شود. در واقع محل احداث مراکز تحقيقاتی در ساختمان های مسکونی نباید باشد. آزمایشگاه بهتراست در جوار مکان هایی که دارای سر و صدا و تنش هستند دایر نگردد. مانند جوشکاری، موتور خانه، آهنگری و… .
مساحت و فضای آزمایشگاه ها
مساحت کافی و مناسب برای آزمایشگاه و بخش های مختلف آن به نسبت تعداد دانشجویان، تنوع آزمایش ها، تعداد تجهيزات، تعداد کارکنان و ميزان استفاده از آن تخمين زده می شود. در حال حاضر مساحت 110 متر مربع برای هر آزمایشگاه بعنوان حداقل فضا در نظر گرفته می شود. ولی با توجه به عوامل اشاره شده در بالا، مساحت آزمایشگاه باید در حدی باشد که برکيفيت کار در آزمایشگاه و ایمنی کارکنان تاثير سوء نداشته باشد و با گذشت زمان و افزایش حجم و دامنه کار، فعاليت دچار اختلال نگردد.

طراحی و تخصیص فضا در آزمایشگاه
ارائه الگوی یکسان جهت طراحی فضای آزمایشگاه ها امکان پذیر نبوده و ضروری نيز نمی باشد، اصول طراحی فضای هر آزمایشگاه با توجه به اهداف، طيف فعاليت ها، تعداد پرسنل، دانشجویان و تعداد تجهيزات و…. طراحی می شود.

تخصيص فضا به بخش های مختلف آزمایشگاه با در نظر گرفتن موارد اشاره شده فوق صورت می گيرد.
از آنجایي که تغيير در حجم کاری و دامنه فعاليت های آزمایشگاه ممکن است با الزاماتی در خصوص تغيير فضای آزمایشگاه همراه باشد، تخصيص فضا در آزمایشگاه می بایست به نحوی باشد که متناسب با اهداف جدید، از نظر وسعت یا بهره وری قابليت تغيير و سازگاری باشد. در طراحی و تخصيص فضا در آمایشگاه باید مجموع فضای کاری، فضای انبار و فضای پشتيبانی را در نظر داشت.
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 3 / 5. تعداد امتیار ها 2
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد