افراش پلاس ؛ واردات ، تامین و پخش متریال دکوراسیون داخلی

۰۲۱ ۸۸۲۸۳۹۰۰

با ما در تماس باشید

مزایا و معایب خانه های دوبلکس

در بررسی مزایا و معایب خانه های دوبلکس بهتر است ابتدا تعریف مختصری از این گونه خانه ها بیان کنیم.
خانه های دوبلکس در واقع شکلی از خانه های ویلایی است که ممکن است در چند طبقه و یا دیوار به دیوار هم ساخته شوند. این نوع خانه ها در هر ابعادی ساخته شوند به خاطر اینکه مجزا نیستند یک خانه محسوب می شوند. به زبان ساده تر اگر دو طبقه ساختمان توسط پلکان داخلی به یکدیگر متصل شوند، این خانه دوبلکس است.

مزایا و معایب خانه های دوبلکس

ابعاد خانه دوبلکس در طراحی بر حسب سلیقه است و تا حد زیادی به بودجه افراد بستگی دارد. به طبع انتخاب مساحت ملک بستگی هزینه شما خواهد داشت. و باید توجه کنیم سبک کلاسیک در مقایسه با سبک مدرن هزینه متفاوتی دارد. سبک مدرن طرفدار سادگی و کاربردی بودن فضا است و تنها بر استفاده از وسایل ضروری تاکید دارد اما در طراحی به سبک کلاسیک به منظور ایجاد فضایی گرم و صمیمی از المان های کلاسیک و عناصر دکوراتیو زیادی بهره می برد و جزئیات بیشتری دارد.

متریال های استفاده شده در این گونه خانه ها هم باید به مراتب لوکس تر و خاص تر به چشم بخورد. برای بازدید از متریال های مدرن قابل استفاده می توانیدبه لینک آبی رنگ مراجعه فرمایید.

باید گفت هم اکنون خانه های دوبلکس به سبک مدرن بیشتر کاربرد دارد و هزینه آن نیز نسبت به سبک کلاسیک خیلی کمتر است. ولی در هر صورت این دو سبک (کلاسیک و مدرن) از جمله سبک هایی هستند که هم در دکوراسیون داخلی و هم در طراحی نمای ساختمان دوبلکس استفاده می شوند.

انواع خانه دوبلکس

خانه دوبلکس استاندارد

در این مدل معمولا در آخرین طبقات ساختمان های مرتفع ساخته می شود و مساحت آن در مقایسه با سایر خانه های دوبلکس کمتر است، در نتیجه دارای فضای کوچک تری است.

مزایا و معایب خانه های دوبلکس

خانه دوبلکس زیر شیروانی

خانه هایی که طبقه دوم آنها به شکل شیروانی است، خانه دوبلکس زیر شیروانی گفته می شود. طبقه دوم چنین خانه هایی خود یک فضای مستقل دارد و گاهی اوقات دارای بالکن نیز هستند.

خانه دوبلکس معکوس

خانه های دوبلکس معکوس در پایین ترین طبقه ساختمان طراحی و اجرا می شوند و امکان دسترسی به حیاط خلوت و پاسیو را فراهم می کنند.

خانه دوبلکس کوچک

خانه های دوبلکس تنها محدود به خانه های بزرگ نیست و این امکان وجود دارد که خانه های کوچک دوبلکس نیز طراحی کرد.

ویلای دوبلکس

یکی از ایده هایی که می توان در ساخت ویلای لاکچری استفاده کرد، طراحی آن به شکل دوبلکس می باشد. چشم انداز ویلای لوکس دوبلکس به همراه استخر و سایر تجهیزات، نمونه ای از بهترین طراحی های دکوراسیون ویلا می باشد.

مزایا و معایب خانه های دوبلکس

مزایای خانه های دوبلکس

1. حفظ حریم خصوصی 

اولین مزیتی که برای این خانه ها مطرح می شود حفظ حریم خصوصی در آن هاست. به این صورت که با طراحی پلان مناسب خانه به راحتی می توان فضاهای عمومی مانند نشیمن، پذیرایی، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و …. را در طبقه اول و بخش های خصوص مانند نشیمن خصوصی، اتاق خواب ها و حمام در طبقه بالا قرار بگیرند. بنارباین به بهترین شکل ممکن حریم خصوص افراد خانواده حفظ شده و کاربردی فضاهای مختلفی تداخلی با یکدیگر نخواهند داشت.

مزایا و معایب خانه های دوبلکس

2. کسب درآمد

دومین مزین خانه های دوبلکس که شاید در کشورهای اروپایی و آماریکا کاربرد بیش تری داشته باشد، امکان اجاره دادن طبقه دوم است. این کار می تواند باعث ایجاد راه درآمدی برای مالک خانه شده و به خصوص برای افراد سالمند امنیت بیش تری به وجود بیاورد. مسلما در فرهنگ های مانند فرهنگ کشور ما، نقشه خانه و وجود راه ورود و خروج مجزا عملی شدن این ایده را بیش تر مهیا می سازد.

3. ایجاد فضای بیش تر

گاهی اوقات در طراحی آپارتمان های کوچک، ایجاد یک دوبلکس باعث افزایش فضای مفید آپارتمان می شود. در واقع با این نوع طراحی زمانی که شما امکان استفاده از سطح افقی وسیع را ندارید، از ارتفاع استفاده کرده و فضاها را در طبقه بالاتر شکل می دهید. معمولا این کار باعث می شود که در آپارتمان های کوچک فضای بیش تری در اختیار ساکنین قرار گرفته و حریم خصوصی در آن ها نیز حفظ شود. 

معایب خانه های دوبلکس

1. انتقال سروصدا 

معمولا در خانه های دوبلکس یه دلیل باز بودن فضای بین طبقه پایین و بالا، سرو و صدا به راحتی منتقل شده و این می تواند باعث نارضایتی ساکنین باشد. البته که وجود این مشکل رابطه مستقیم با نوع نقشه کشی خانه عایق بندی جداره های داخلی آن دارد. بنابراین با طراحی اصولی می توان به راحتی این مشکل را بر طرف نمود. 

2. نگهداری و تعمیرات سخت

به دلیل وجود دوطبقه مسلما وظایف نگه داری و تعمیرات آن بر عهده خود شما بوده و در کنار همه این امور هزینه ها نیز ممکن است بسیار بیش تر از خانه های معمولی باشد. معمولا در این خانه ها بحث سرمایش و گرمایش نیز مطرح شده و تامین آن برای دو طبقه هزینه بیش تری دربر خواهد داشت.

3. مشکل رفت و آمد از پله

این مشکل بیش تر از سمت ساکنان مسن این خانه ها مطرح شده و آن ها از رفت و آمد مرتب توسط راه پله ها شکایت دارند. البته این موضوع برای خانواده های بچه دار نیز می تواند مشکل ساز باشد. بنابراین در هنگام طراحی و ساخت دستگاه پله رعایت استانداردها و وجود نرده های ایمنی از اهمیت زیادی برخوردار خواهد بود. 

این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید

متوسط امتیاز : 3.3 / 5. تعداد امتیار ها 6

اولین نفری باشید که امتیاز می دهد

Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
WeCreativez WhatsApp Support
تیم افراش پلاس هر لحظه آماده پاسخگویی به پرسش های شماست.
👋 سلام دوست عزیز، چه کمکی از دست من بر میاد ؟