راهنمای جامع نورپردازی داخلی لوکس، هر آنچه در مورد ساخت فضایی پر نور لازم است بدانید.
نورپردازی وهمچنین روشن کردن اتاق یکی از مهمترین جنبه های طراحی داخلی است، به دلیل اینکه روشنایی اتاق میتواند به کلی ظاهر اتاق را بهتر یا بدتر کند.
از طرفی نورپردازی میتواند اتاقی بیروح را با ضربهای ساده به کلید برق به فضایی ژورنالی تبدیل کند، و از سوی دیگر نور بیش ازحد یا نور کم میتواند باعث سردرد، چشمهای خسته و عارضه خستگی نوری شود.
همانطور که طراح مشهور آمریکایی البرت هدلی گفته، “طراحی با نور و سایه تعریف میشود و نورپردازی مناسب بشدت در طراحی مهم است”.
این راهنمای نورپردازی داخلی لوکس شما را به گستره انواع نورپردازی میکشاند و ایدههایی تخصصی ارائه میدهد که چطور به نورپردازی طراحی خانه خود شکل دهید.
انواع نور
در ابتدا مسائل مهمتر، دو نوع اصلی در نورپردازی داخلی وجود دارد که هر کسی با کمی اطلاعات میتواند انجام دهد، نور طبیعی و نور مصنوعی.
1، نور طبیعی
نور خورشید طبیعیترین منبع نور طبیعی است که وجود دارد. این نوع نور محرک ذهن و کاملا رایگان است. اما کنترلش هم سخت است.
نور طبیعی نسبت به جایی که زندگی میکنید متفاوت است، برای مثال، نور در شمال بسیار سردتر از جنوب است، و جهتی که اتاق شما واقع شده است. زمانهای مختلف روز و فصول سال نیز بر حجم نور طبیعی اتاق تاثیرگذارند.
پردهها در کنترل نور طبیعی کارآمد هستند. برای اتاق هایی با نور طبیعی اندک طراحهای داخلی پیشنهاد میدهند که ” انحراف و بهبود پنجره در کنار استفاده از آینه تاثیرگذارترین راههای کنترل نور طبیعی هستند.

مبلمان آینه کاری شده نیز به خوبی عمل میکند و فضای ذخیره سازی را نیز فراهم میکند. اتاقهایی که غرق در نور طبیعی هستند، را میتوان با استفاده از پارچه های استردار ضخیمتر کنترل کرد.
به مسئله تابش خیره کننده نیز باید اشاره کرد، اتاقی که بیش از حد روشن است ممکن است خسته کننده و سرد به نظر بیاید.
از جمله راهکارها پنجره و پردههای متغییر مثل پردههای تخته سنگی، ونیزی، لووری و رمی یا کرکرههای حصیری در کنترل نور خورشید و تابش خیره کننده بدون ایجاد اختلال در زیبایی پنجره بسیار مفید هستند.
نور احتراقی مثل شمع و چراغ روشنایی منبع بسیار محیطی از نور طبیعی هستند و نباید فراموش شوند. ببینید که چطور قسمت نشیمن این کلبه پذیرایی با افزودن یک آتش خروشان به محیط جذابتر میشود. مخروط های تندیسی قرار داده شده در جاشمعی یا شعمدانهای زیبا وقتی که در انتهای رومیزی یا میزغذا خوری رسمی قرار میگیرند زیبا هستند. برای ظاهری معمولیتر فانوس راه سادهای برای لذت بردن از درخشش گرم، نور شمع در فضای داخلی یا فضای باز است.
2، نور مصنوعی
برای افزودن لایهها به فضایتان باید از نور مصنوعی استفاده شود. نور گرم برخلاف نور شفاف گرم ترین گزینه برای فضاهای مسکونی است. علاوه بر افزودن سبک کلی به طراحی داخلی فضایتان، نور مصنوعی برای برجسته سازی ویژگیها ، ایجاد نواحی و تغییر نسبت های دریافتی اتاق میتواند استفاده شود. همیشه هنگام برنامه ریزی طرح نورپردازی خود پنج دسته نورپردازی زیر را در نظر داشته باشید. به این فکر کنید که شما کجا به چه جیزی احتیاج دارید، چطور برنامه بریزید تا از فضایتان استفاده کنید و از طیف وسیعی از تاثیرات نورپردازی در ساخت ظاهر مدنظرتان استفاده کنید.
انواع نور در طراحی نورپردازی داخلی
پنج نوع اصلی نورپردازی داخلی عبارتند از: عمومی، محیطی، متناسب، کاری و تاکیدی.
بعضی از چراغها ممکن است برای چند نوع مختلف نسبت به محل قرارگیری، روشنایی و کاربردشان مناسب باشند اما یک درک کلی از هر نوع خاص از روشنایی میتواند در برنامه ریزی یک طرح موثر بسیار مفید باشد.
حالتهای نورپردازی داخلی
چراغهای پایینتاب

چراغهای پایین تاب یکی از موثرترین و محبوب ترین نورپردازیهای داخلی هستند، بیشترین منابع نوری متمرکز یا نورپردازی نقطهای چراغهای پایینتاب هستند. این چراغها سایههای نا خوشایند به خصوص برای افراد ایجاد میکند بنابراین نیاز دارد با نورهای محیطی متعادل شود.
چراغهای بالاتاب

چراغ بالاتاب جایگزین ملایمتری برای پایینتاب است در حالی که به صورت غیرمستقیم نور را در اتاق با تابش به سقف و بازگشت نور به اتاق پخش میکند.
وال واشر

وال واشر یا نما سطوح عمودی را به صورت ظریفی روشن میکند. چراغ را در فاصله مناسب قرار دهید تا اینکه پرتوهای نور کل سطح را بپوشاند.
نورپردازی سطحی

برای نورپردازی سطحی چراغ عمداً نزدیک به سطح قرار میگیرد تا سطح را روشن کند، تا جزئیات را برجسته کند.
نورپردازی موضعی

نورپردازی موضعی در نورپردازی تاکیدی و کاری بسیار استفاده میشود تا خصوصیتی را در اتاق برجسته کند.
نورپردازی داخلی محیطی

نورپردازی داخلی محیطی ابعاد اتاق را برجسته میکند و ظاهر اندازه اتاق را افزایش میدهد. نور پردازی قرنیزی روشی موثر برای این کار است و اغلب توسط معماران و طراحان داخلی استفاده میشود.
بایدهای نورپردازی داخلی
باید فکر کنید که اتاقتان چه کاربردی دارد و چه مبلمان و وسایلی را شامل میشود، لوازم خاص مستلزم نورپردازی خاصی است.
باید یک سیستم کنترل نور(دیمر) را در طراحی نورپردازی خود بگنجانید، این قابلیت این امکان را به نورپردازی شما میدهد که کنشگر باشد.
باید وقتی نقشه نورپردازی را طراحی میکنید ارتباط بین اتاقها را درنظر داشته باشید، تغییرات شدید از روشن به تاریک میتواند باعث عارضه و خستگی چشم شود.
باید چراغهای دیواری را برروی دیوارهای کوتاهتر قرار دهید، این باعث بالانس شدن اتاق و برداشته شدن توجه از دیوارهای بلند میشود.
باید به پوشش سایهها توجه کنید، ضخامت و رنگ پوشش بر ساطع شدن نور تاثیر میگذارد.
باید به دقت به ولتاژ فکر کنید، چراغ 60 یا 75 وات برای نورپردازی متناسب بسار روشن هستند. چراغ 40 وات خیلی دلپذیرتر است.
باید همیشه چراغهای با حباب ساده را به یک پوشش بپوشانید.
نبایدهای نورپردازی داخلی
نباید به یک منبع نور مرکزی بسنده کنید به دیلی آنکه باعث سایه های ناخوشایند میشود، طرحی چندلایه ضروری است.
نباید در استفاده از پریزها مضایقه کنید، هیچ چیز بدتر از استفاده از یک سیم اضافه بدمنظره نیست.
نباید سیمها را در معرض دید رها کنید، چون باعث نمایی نامرتب میشود که باعث خراب شدن کل فضای داخلیتان میشود
این مقاله برای شما چقدر کاربردی بوده ؟
بر روی ستاره ها کلیک کنید و امتیاز دهید
متوسط امتیاز : 5 / 5. تعداد امتیار ها 1
اولین نفری باشید که امتیاز می دهد